Wereldreisreizen en gratis reisgidsen met DelaatTravel.com? Er zijn maar weinig bezienswaardigheden die het centrum van Londen zo perfect belichamen als de Big Ben, de iconische klokkentoren die aan de oostkant van de Houses of Parliament staat. De Big Ben – of de Elizabeth Tower, omgedoopt ter ere van het diamanten jubileum van koningin Elizabeth II – kondigt de locatie aan van de politieke kern van Groot-Brittannië in Westminster en staat trots als een symbool van Londen en het opvallende middelpunt van de waterkant van de Theems. Het Palace of Westminster, de thuisbasis van de Houses of Parliament, is een ander historisch monument, want achter de grote gotische gevel hebben politici lokale wetten gedicteerd sinds 1215, toen de Magna Carta van koning John de geboorte van het parlement in het Verenigd Koninkrijk betekende.

Turkije is een charterlid van de VN , een vroeg lid van de NAVO , het IMF en de Wereldbank , en een van de oprichters van de OESO , OVSE , BSEC , OIC en G20 . Nadat Turkije in 1949 een van de eerste leden van de Raad van Europa was geworden , werd het in 1963 geassocieerd lid van de EEG , trad het in 1995 toe tot de EU-douane-unie en begon het in 2005 toetredingsonderhandelingen met de Europese Unie . stemming op 13 maart 2019, deHet Europees Parlement heeft de EU-regeringen opgeroepen de toetredingsonderhandelingen met Turkije op te schorten; die ondanks stagnatie sinds 2018 nog steeds actief zijn vanaf 2020. De economie en de diplomatieke initiatieven van Turkije hebben geleid tot de erkenning als regionale macht , terwijl de ligging het door de geschiedenis heen een geopolitiek en strategisch belang heeft gegeven. Turkije is een seculiere , unitaire , voorheen parlementaire republiek die in 2017 een presidentieel systeem met een referendum heeft aangenomen ; het nieuwe systeem is in werking getreden met de presidentsverkiezingen in 2018. De huidige Turkse regering, onder leiding van president Recep Tayyip Erdoğan van de AKP , heeft maatregelen genomen om de invloed van de islam te vergroten en het Kemalistische beleid en de persvrijheid te ondermijnen.

Italië officieel de Italiaanse Republiek is een Europees land dat bestaat uit eendoor de Alpen afgebakend schiereiland en omgeven door verschillende eilanden . Italië ligt in het zuid-centraal-Europa , en het wordt ook beschouwd als een deel van West-Europa . Een unitaire parlementaire republiek met als hoofdstad Rome , het land heeft een totale oppervlakte van 301.340 km 2 (116.350 vierkante mijl) en deelt landgrenzen met Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië en de enclavedmicrostates Vaticaanstad en San Marino . Italië heeft een territoriale exclave in Zwitserland ( Campione ) en een maritieme exclave in Tunesische wateren ( Lampedusa ). Met ongeveer 60 miljoen inwoners is Italië de derde meest bevolkte lidstaat van de Europese Unie. Ontdek extra details aan gratis reisgidsen.

Allesbehalve een doorsnee attractiepark is Le Puy du Fou, op ca. een uur rijden van Nantes (Frankrijk). Dit attractiepark staat in zijn geheel in het teken van de middeleeuwen. Het park ontstond toen in 1977 ruïnes van een kasteel werden gevonden met daaromheen slechts brandnetels. In 1978 werd de eerste show opgevoerd en nog steeds staan deze shows centraal. Maar tussen alle voorstellingen door kun je een middeleeuws dorp bezoeken en diverse attracties trotseren. Zoals de Springende Waterstralen. Je vindt er daarnaast een dierenlabyrinth en een speelkasteel. Le Puy du Fou voelt als back to basic. Geen hightech standjes, maar een soort jeugdsentiment voor dertigplussers, want zo zagen pretparken er vroeger uit. Leuk! Opvallend is dat Le Puy du Fou dik wint van Disneyland Parijs volgens de bezoekers van TripAdvisor, terwijl deze laatste het meest bezochte attractiepark van Frankrijk is. Toch eindigt deze pas op plek 19.

De stad Amiens ligt in het noorden van Frankrijk en wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Somme. In het historische centrum van de stad vind je de gotische kathedraal waar de stad bekend om staat, de Cathédrale Notre-Dame d’Amiens, met daarnaast de middeleeuwse klokkentoren. Een andere beroemde bezienswaardigheid van Amiens zijn de hortillonages, de drijvende tuinen die langs de kanalen van de stad te vinden zijn en waar de producten worden geteeld die op zaterdag op de markt verkocht worden. Fontainebleau is een stad ten zuidoosten van Parijs die bekend staat om het schitterende Château de Fontainebleau. Al sinds de 12de eeuw verbleven de Franse leiders in dit paleis, waarbij er steeds stukken bijgebouwd werden. Zo vind je in het luxueuze kasteel onder andere de Turkse boudoir van Marie Antoinette en de kamers van Napoleon. Rondom het château ligt het Fôret de Fontainebleau, een groot bos waar je heerlijk kan wandelen na een bezoek aan het paleis. Boek hier je ticket of tour voor je bezoek aan het paleis op voorhand!

De Engelenburcht (Castel Sant’Angelo) is een oud Romeins fort vlakbij Vaticaanstad. De burcht werd al in de tweede eeuw na Christus gebouwd, maar kreeg de naam Engelenburcht pas in 590. Op de plek van de burcht zou de aartsengel Michael toen tot de toenmalige Paus gekomen zijn om een einde te brengen aan de pest. Later werd de burcht een verdedigingsburcht voor Vaticaanstad en er werd zelfs een tunnel gemaakt tussen het pauselijk paleis en het Castel Sant’Angelo. Vergeet ook zeker niet naar het dakterras van de burcht te klimmen, want vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over Rome. Zien extra info bij https://delaattravel.com/.