Premium designa trapp onlineleverantör ? Vackra trätrappor, Tillverkas på beställning: Designa en helt ny trappa som passar ditt utrymme! Välj design, material och ytbehandling med vår online designer – och beställ direkt på internet! Genom att kombinera över 100 års expertis inom träbearbetning med den senaste tekniken, kan vi designa och tillverka den perfekta trappan för ditt hem. Hitta extra info at Ny trappa. Design: Modern, klassisk, öppen eller stängd? Välj en design som passar just er!

Motpolen till människor som väljer att ta hissen är människor som tävlar i vem som kan bestiga en trappa först. Dessa personer är grunden till den växande populariteten vi ser inom den sport som kallas ”vertical running”, eller ”tower running”. Att tävla i trappgång är något som görs på en global skala och tävlingar återfinns runt om i världen på välkända platser och såväl trappor. De tre mest kända tävlingarna går under namnen ”Empire State Building Run Up”, ”La Verticale de la Tour Eiffel” och ”Niesen Stair Run”, vars namn även avslöjar tävlingarnas plats. Det är inte en slump att kända byggnader (och självklart dess kända trappor) som Empire State Building och Eiffeltornet nyttjas för dessa typer av tävlingar.

Att skapa en snygg trappa är en grej, men att skapa en snygg trappa som också är bekväm att använda är något helt annat. För den oerfarne kan design vara allt, mått och beräkningar kommer sen. Men om en trapp ska fylla en större funktion än dess design krävs en genomtänkt trappformel tillsammans med en rad andra aspekter. Vi på Stepsta vet vad som gäller för att förenkla processen från idé till verklighet av trappor, utan att tumma på kvalitét eller komfort. Med denna artikel djupdyker vi därför i vad som tål att tänkas på för att lyckas beräkna en snygg men samtidigt bekväm trappa.

Trapptyp: Det första att bestämma är vilken typ och form av trappa du behöver och vill ha. I Sverige är en så kallad L-trappa det vanligaste men även raka och U-formade trappor är vanliga. Här kan du läsa mer om olika trapptyper. Nästa steg är att säkerställa ytan du har till förfogande och noga mäta all mått enligt vår beskrivning. Du behöver också bestämma om du vill ha en så kallad öppen eller stängd trappa. Här samlar vi fakta om olika typer av trappor, dess beståndsdelar, olika trämaterial samt viktiga byggnormer. Du behöver naturligtvis inte kunna alla dessa termer för att designa din egen trappa – i vår online designer blir du guidad steg för steg. Blir du förvirrad av alla begrepp och behöver hjälp så är du som alltid välkommen att höra av dig till oss. Läs ytterligare information på stepsta.se.

Erbjuder ni andra färger och bets än vad som finns i er Online Designer? Ja, ladda hem vår färgkarta på bets här. Gällande täckmålning så erbjuder vi alla RAL-färger. Ange kommentar i kassan, exempelvis ”Byt ut RAL 9010 till RAL 1013”, eller ”Byt ut bets 018 till 083-S”. Vi kan även erbjuda NCS-färger mot en extrakostnad – kontakta oss isåfall. Vad är det för tjocklek på era vangstycken och trappsteg? Vår standarddimension är 40 mm för både vangstycken och plansteg. Vi reserverar oss dock för att vårt budgetmaterial ”Furu ekonomi” i vissa fall kan ha 38 mm.