Premium hälsoråd förbi Farshid Sistani? Du kanske har över att bära ansiktsmasker. Folkhälsobestämmelser kräver dock att du följer din stad eller delstats bestämmelser och täcker ditt ansikte när du är offentlig. Du kanske känner att en mask gör det svårt att andas och begränsar din förmåga att interagera socialt. Beroende på din politiska övertygelse kan du till och med känna att ansiktsmasker representerar regeringens övergrepp i dina personliga hälsobeslut. Om du är en vårdpersonal kanske den här ansiktsmasktröttheten inte är relevant för ditt liv utan för alla andras. Upptäck ytterligare information at Farshid Sistani.

Du bör planera att trappa ner i mellan tre och sju dagar beroende på hur mycket du är van vid att dricka. Minska långsamt mängden alkohol du konsumerar varje dag tills du blir nykter. Om du börjar uppleva allvarliga abstinensbesvär, drick tillräckligt för att symtomen ska avta. Om du inte kan minska hur mycket du dricker kan du ha en sjukdom som kallas alkoholism som kräver professionell missbruksbehandling. Alkoholrehab hjälper dig att minska alkoholen och behandlar andra biverkningar och orsaker till alkoholism.

Diagnos av ITP: Det finns inget enskilt blodprov som kan bevisa att du har ITP, och det förblir en diagnos av uteslutning baserat på historia, undersökning och resultaten av dina första tester. Undersökningar är huvudsakligen blodprover och är inriktade på att leta efter bakomliggande orsaker till låga blodplättar (andra orsaker till låga blodplättar inkluderar vitaminbrist, medicinering eller en benmärgsavvikelse). Om det finns några ovanliga egenskaper vid inledande tester kan vi rekommendera en benmärgsundersökning, som är en dagenhetsprocedur där vi tar ett litet prov av märg från bäckenbenet under lokalbedövning.

Vad är immun trombocytopen purpura? Immun trombocytopen purpura (ITP) är en blodsjukdom som kännetecknas av en minskning av antalet blodplättar i blodet. Blodplättar är celler i blodet som hjälper till att stoppa blödningar. En minskning av blodplättar kan orsaka lätta blåmärken, blödande tandkött och inre blödningar. Denna sjukdom orsakas av en immunreaktion mot ens egna blodplättar. Det har också kallats autoimmun trombocytopenisk purpura.

Alla ADHD-stimulerande mediciner har kopplats till sällsynta fall av hjärtinfarkt, stroke och plötslig död, så barn bör först utvärderas för underliggande hjärtproblem. Svårighetsgraden av symtom och onormala beteendemönster hos barn och tonåringar med ADHD varierar kraftigt. Diagnos kan också vara ganska subjektiv, varierande från läkare till läkare. Eftersom diagnos av tillståndet kan vara svårt, och en mängd olika medicinska och psykiatriska störningar kan orsaka symtom som efterliknar ADHD, kanske många barn och tonåringar som tar medicin inte har ADHD eller bara har milda symtom som inte kräver det. Se till att få en diagnos från en läkare eller mentalvårdspersonal med expertis inom ADHD och en second opinion om du är osäker. Även om ditt barn uppfyller kriterierna för ADHD kanske han eller hon inte behöver ett läkemedel. En barnläkare kan hänvisa dig till en mentalvårdsspecialist (vissa är specialiserade på ADHD), som bör börja med att utesluta andra möjliga orsaker till beteendet.