Hälsorekommendationer från Farshid Sistani Läkare i dag? Som med alla medicinska tillstånd kan ITP påverka din livskvalitet. Till exempel rapporterar ungefär en tredjedel av de med ITP trötthetssymtom. Du kan vara orolig för hur blödning kan påverka arbete och sociala aktiviteter. För de flesta verkar effekten av ITP på deras livskvalitet minska efter det första året, och hos dem som har ett bra svar på behandlingen. Effekten av ITP kommer att variera från person till person och orsakerna till symtomen kan också skilja sig, så diskutera eventuella problem du har med läkaren som hanterar din ITP. Läs extra information på Farshid Sistani Läkare.

Trombocytopeni innebär ett minskat antal blodplättar i blodet. Purpura hänvisar till den lila missfärgningen av huden, som med ett blåmärke. ITP är en ganska vanlig blodsjukdom som både barn och vuxna kan utveckla. Det finns två former av ITP: Akut trombocytopen purpura. Detta drabbar vanligtvis små barn i åldrarna 2 till 6 år. Symtomen kan följa en virussjukdom, såsom vattkoppor. Akut ITP börjar vanligtvis plötsligt och symtomen försvinner vanligtvis på mindre än 6 månader, ofta inom några veckor. Behandling behövs ofta inte. Störningen återkommer vanligtvis inte. Akut ITP är den vanligaste formen av sjukdomen. Kronisk trombocytopen purpura. Uppkomsten av sjukdomen kan inträffa i alla åldrar, och symtomen kan vara minst 6 månader, flera år eller en livstid. Vuxna har denna form oftare än barn, men det påverkar ungdomar. Kvinnor har det oftare än män. Kronisk ITP kan återkomma ofta och kräver kontinuerlig uppföljning hos en blodspecialist (hematolog). Vad orsakar idiopatisk trombocytopenisk purpura? I ITP stimuleras immunförsvaret att attackera din kropps egna blodplättar. Oftast är detta ett resultat av antikroppsproduktion mot blodplättar. I ett litet antal fall angriper en typ av vita blodkroppar som kallas T-celler direkt blodplättar. Detta immunsystemfel kan vara ett resultat av något av följande.

Föräldrar var mer benägna att rapportera att formuleringarna med förlängd frisättning var “mycket hjälpsamma” med akademisk prestation, beteende kl. skolan, beteende i hemmet och sociala relationer. Med formler med förlängd frisättning behöver föräldrar inte lita på att deras barns skola ger medicinen. Om du överväger medicinering för ditt barn med ADHD, fråga din vårdgivare om detta alternativ. Vi frågade föräldrar hur starkt de instämde i ett antal påståenden om att få sitt barn att ta medicin. Medan de flesta instämde starkt i att om de var tvungna att göra det igen skulle de fortfarande få sitt barn att ta medicin (52 procent), 44 procent instämde starkt i att de önskade att det fanns ett annat sätt att hjälpa sitt barn förutom medicin, och 32 procent instämde starkt i att de var oroliga om biverkningar av medicin. Sammantaget är processen att få ett barn att ta medicin mot ADHD en av att ständigt väga kostnader och fördelar. Som beskrivits ovan rapporterade föräldrar att biverkningar är vanliga. Och de två stora klasserna av mediciner (amfetamin och metylfenidater) var inte “mycket hjälpsamma” i många av de områden vi frågade om. (Till exempel var de bara “mycket hjälpsamma” med beteendet hemma i 30 procent av fallen.) Men jämfört med andra vanliga strategier som används för att hantera ADHD, var det att få ett barn att ta medicin den mest hjälpsamma för föräldrar att hantera ADHD . Så i många fall kan medicinering vara något som en förälder kan försöka hjälpa sitt barn med ADHD.

Orsaken: Seb derm , som de flesta derms kallar det, är ett av de vanligaste tillstånden i hårbotten. Vagghatten hos bebisar förvandlas till röda, kliande fläckar med fet fjäll eller mjäll hos en vuxen. Det är inte smittsamt, men det kan vara pinsamt. Tyvärr kommer och går seb derm ofta med triggers som stress och säsongsmässiga förändringar – det är värre på vintern och tidigt på våren. Och ansiktet, öronen och bröstet kan också påverkas. Även om ingen definitiv orsak har identifierats, verkar en jäst (svamp) som kallas malassezia som finns i oljeutsöndringen på huden vara den mest troliga boven. Några predisponerande faktorer inkluderar Parkinsons, depression, diabetes, ett försvagat immunförsvar och fetma.

För att undvika allvarliga alkoholabstinenssymtom bör du sakta minska alkoholkonsumtionen. Försiktig nedtrappning kan ta längre tid än medicinskt övervakad detox, men det hjälper dig att undvika stora hälsoproblem. Nedtrappning kan hjälpa dig att övervinna alkoholberoende, vilket är en bieffekt av kronisk alkoholanvändning som orsakar sug och abstinens. Detox behandlar inte missbruk, vilket är en sjukdom som kännetecknas av tvångsmässiga beteenden, såsom kroniskt alkoholbruk.