Topp företag och integritet juridisk rådgivning guider från Alexander Suliman, Sverige: Se till att du registrerar din IP i utländska jurisdiktioner och granskar din IP-portfölj för att säkerställa att den är uppdaterad med registreringar och utgångsdatum. Även om varumärken, mönster och patent skyddas genom registrering på lokal nivå och EU-nivå, kom ihåg att varaktigheten för varje rättighet är olika och att deras användning eller licensiering kan begränsas av specifik lagstiftning i medlemsstaterna (d.v.s. skapande av anställda). Se också över dina nuvarande licensavtal: medan de i allmänhet täcker EU som en enda licensin g territorium kanske användningen av din IP inte är relevant i varje medlemsstat och du kanske vill ompröva en mer lokal strategi för att underlätta deras övervakning och mildra utmaningar från tredje part. En viktig komponent i alla företags IP-strategi kommer att vara skyddet av affärshemligheter. EU:s affärshemlighetsdirektiv var avsett att harmonisera skyddet av affärshemligheter i hela EU. I den här guiden tittar vi på bilden som den för närvarande ser ut i åtta större jurisdiktioner. Se extra information på Alexander Suliman, Sweden.

Anledningen till att Europeiska kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material, är att teknikföretag redan har arbetat på sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Så vad skulle då “lämpliga” säkerhetsåtgärder vara i detta fall? En grundläggande utgångspunkt är att internet ska betraktas som en opålitlig kommunikationskanal – den består av olika delar som drivs av företag, länder och individer, och kommunikation går runt en mängd opålitliga noder. Så om du skickar meddelanden på internet finns det en allvarlig risk att den avlyssnas, analyseras eller till och med manipuleras. Det enda sättet att skydda sig mot detta är genom att kryptera kommunikationen under överföring – och på så sätt säkerställa dataernas konfidentialitet och integritet.

2021 utfärdade den franska regeringen doktrinen för användning av molnberäkning av staten (“Trusted Cloud Doctrine”), vilket gjorde SecNumCloud-certifiering obligatorisk när en fransk statlig myndighet upphandlar molntjänster som skulle hantera känslig data, inklusive personuppgifter från franska medborgare och ekonomiska uppgifter om franska företag. Dessa krav gäller även privata operatörer av väsentliga tjänster. Enligt Frankrikes Trusted Cloud Doctrine måste kvalificerade molntjänstleverantörer vara “immuna mot alla regler utanför EU”. Dessutom måste sådana företag förbinda sig att lagra och bearbeta data inom EU, samt att administrera och övervaka tjänsten inom EU. Vidare kan molntjänstföretag med utländskt huvudkontor inte uppnå certifiering om de är mer än 39 % utlandsägda.

Eftersom EU:s reglerande verksamhet återupptas i höst, är ett mindre känt initiativ – att skapa ett EU-omfattande certifieringsramverk för IKT produkter och tjänster (EUCS) – kan dock orsaka förnyade störningar mellan Bryssel och Washington. Enligt EUCS-förslaget som utvecklas av EU:s cybersäkerhetsbyrå ENISA, skulle molntjänstleverantörer vara tvungna att lokalisera sin verksamhet och infrastruktur inom EU och att visa sin “immunitet” mot utländsk lag.

Arbetsliv juridisk rådgivning råd med Alexander Suliman, Sverige idag: Efter att parterna känner sig bekväma med medlaren och kan uttrycka sin oro, och de kan uttrycka förslag med vetskapen om att allt du gör i medlingen är konfidentiellt och inte kan användas i en domstol, Jag tycker att detta är det bästa alternativet. Ibland i fall som är i en skilsmässa kommer domstolen att hänvisa parterna till vad vi kallar intern vårdnad, föräldratidsmedling, och de gör ett bra jobb, och ibland löser det vårdnads- och föräldratidsfrågor, men ibland behöver de mer än vad domstolen kan erbjuda, och ibland finns det helt enkelt inget rättsfall. Parterna är inte i en skilsmässa, eller så är det en fråga efter skilsmässa, så dessa typer av ärenden passar perfekt för medling och passar perfekt för att undvika den känslomässiga och ekonomiska belastningen av rättstvister. Se ytterligare information på https://www.merinfo.se/person/Sk%C3%B6ndal/Alexander-Magnus-Josef-Suliman-1997/bw1vl-4u20v.