Najbolje ocijenjeno izbjeljivanje zuba stomatološka ordinacija: U zaključku, zubar Banja Luka je ključni stručnjak za održavanje oralnog zdravlja. Redoviti posjeti zubaru i održavanje oralne higijene su ključni za očuvanje zdravlja zuba i desni. Posebno ističemo činjenicu da ste upravo Vi veoma važan dio našeg tima, jer uvažavamo sve vaše sugestije i želje i na taj način zajednički pronalazimo najbolja rješenja. Odabir stomatologa je isključivo Vaš izbor, a mi smo tu da Vas uvjerimo da niste pogriješili. Pročitaj više detalji u stomatoloska ordinacija.

Poboljšana funkcionalnost: Zubne nadoknade koje su osigurane zubnim implantatima mogu funkcionirati kao prirodni zubi. Moći ćete jesti, govoriti i smiješiti se s povjerenjem. Tradicionalne proteze će, s druge strane, kliziti ili se pomicati u ustima dok jedete ili govorite. Nadomjesci osigurani implantatima sigurno su usidreni u viličnoj kosti, pružajući stabilnu osnovu za žvakanje i govor. Poboljšana estetika: Vaš novi zubni implantat osiguran nadomjestak će izgledati i osjećati se kao prirodni zubi. Izradit ćemo ih po mjeri da odgovaraju obliku, veličini i boji okolnih zuba. Ovo će obezbediti besprekoran i prirodan osmeh. Ovo je posebno važno za ljude koji su izgubili prednje zube i njihovi novi zubi će značajno uticati na njihov ukupni izgled.

Jedna jednostavna strategija može pomoći u održavanju bijelih zuba: četkanje. Četkajte najmanje dva puta dnevno. Još bolje, četkanje nakon svakog obroka i užine. Četkanje pomaže u sprečavanju mrlja i žutih zuba, posebno na liniji desni. I električne i zvučne četkice za zube mogu biti superiornije od tradicionalnih četkica za zube u uklanjanju plaka i površinskih mrlja na zubima. Takođe, ne zaboravite da svakodnevno koristite konac i antiseptičku vodicu za ispiranje usta.

Podučite dobrim navikama: četkanje je ključno od samog početka. Prije nego što vaša beba dobije zube, možete joj nježno oprati desni. Koristite vodu na četkici za zube za bebe ili ih očistite mekom krpom. Kada se vašoj bebi pojave zubi, četkajte ih dva puta dnevno četkicom za dojenčad i fluoriranom pastom za zube. Počnite čistiti konac kada se dva njegova zuba dodiruju. Pitajte svog stomatologa o tehnikama i rasporedu. Operite četku i konac neposredno prije spavanja. Nakon toga, nemojte svom djetetu davati hranu ili piće, osim vode, do sljedećeg jutra. Podsjetite svoje dijete da dva puta dnevno pere zube s fluorom pasta za zube pune dvije minute koja ne samo da se bori protiv karijesa i jača zube, već i daje starijoj djeci samopouzdanje da imaju svjež dah. Električna četkica mogla bi učiniti četkanje zuba zabavnijim za predtinejdžere. Čišćenje koncem je izuzetno važno u ovom trenutku jer je većina trajnih zuba izbila, a čišćenje između njih pomoći će spriječiti karijes i održati njihova usta svježima. Ohrabrite djecu koja se bave sportom da nose štitnike za usta kako bi zaštitili svoje zube od ozljeda. Make surDjeca koja nose aparatić za zube koriste električnu četkicu i vrlo temeljito čiste konac kako bi izbjegli bijele mrlje na zubima kada se aparatić skine.

Ovaj proces dehidrira zube. Oni se rehidriraju dok jedete i pijete tokom narednih dana. Zato je važno da vodite računa o tome šta konzumirate odmah nakon izbeljivanja zuba. Štiteći svoje zube od preranog ili ubrzanog starenja, možete spriječiti pogoršanje unutrašnje promjene boje. Jednostavne promjene načina života, poput bolje hidratacije, mogu spriječiti trošenje kiseline (plus, hidratacija ispravlja suha usta, što smanjuje rizik od karijesa!). Kada je unutrašnji deo zuba izbeljen, boja koja se reflektuje kroz spoljašnju caklinu vaših zuba je svetlija, zbog čega zub uopšte izgleda belji i svetliji.

Na sreću, postoje jednostavni načini da zubi budu jaki i zdravi od djetinjstva do starosti. Evo kako: Počnite sa djecom rano. Nakon što se prvi zub pojavi obično oko šest mjeseci, trebali biste započeti djetetovu stomatologiju. Zubi se mogu obrisati čistom, vlažnom krpom ili vrlo mekanom četkom. Otprilike sa 2 godine možete dopustiti djeci da sama probaju četkati – iako je važno nadzirati. Počnite rano i izbjegavajte da vaše dijete bude dio 50% djece između 12 i 15 godina koja imaju karijes.

Dječiji stomatolog Banjaluka – dr Čavić se bavi liječenjem i održavanjem zdravlja zuba kod djece. Djeca imaju specifične potrebe kada je u pitanju zdravlje zubi i usne šupljine, a pravovremeno otkrivanje i liječenje problema s zubima u ranom djetinjstvu može imati dugoročne pozitivne učinke na zdravlje zubi u kasnijim godinama. U ordinaciji “Dr Čavić”, posebnu pažnju poklanjamo najmlađim pacijentima. Prva posjeta stomatologu je izuzetno važna za dječiji uzrast, jer u mnogome doprinosi kvalitetu buduće saradnje sa djetetom. Pogledaj još više informacije na https://drcavic.com/.